Blog

3 důležité rady jak si správně pečovat o clip in vlasy

11. prosinec 2015

Často se stává, že ženy nejsou spokojeny se stavem nebo trvanlivostí svých nadpojených vlasů a dávají to za vinu produktu nebo svému kadeřníkovi. Skutečnost je taková, že správnou péčí dokážete jejich životnost výrazně ovlivnit. V následujícím článku vám prozradíme pár užitečných rad, jak předejít jejich devastaci a zachovat je v nejlepším stavu.

NEPODCEŇUJTE MYTÍ

Pravidlo číslo jedna - umývejte je stejně často, jako své vlastní. Odborníci se shodují na tom, že při každodenním používání je vhodné omýt je jednou za 2-3 dny, avšak ne denně. To jim neprospívá stejně, jako tím pravým. Může se totiž stát, že pokožka bude mít pocit přílišného vyschnutí a bude se chtít chránit vypouštěním většího množství olejů.

O clip in vlasy je vhodné starat se i po umytí, ovšem třeba vědět co a jak. Dávejte si pozor na používání kondicionéru, není totiž dobré ho používat po celé délce, ale jen na konečky vlasů. Pravidlem při mytí clip in vlasů je, abyste rukama pohybovaly ve směru růstu vlasů dolů, ne krouživými nebo jinými pohyby. Také je raději nefénujte, protože clip in vlasy reagují na horký vzduch jinak než vaše vlastní.

Na suché vlasy i na vlasové spoje působí blahodárně například olivový olej, který se velmi dobře vstřebává. Stačí použít pár kapek, rozetřít na ruce a nanést na konečky.

LÉK NA MASTNÉ VLASY? STUDENÁ VODA!

Pokud máte problém s přílišným maštěním vlasů, nebo ho jednoduše chcete zredukovat, nejjednodušším způsobem dostupným každému je umýt je pod studenou vodou. Tím uzavřete vlasové váčky produkující maz a navíc nebudete mít problém při rozčesávání, jak to bývá v případě mytí horkou vodou.

Samozřejmě, pokud nosíte vlasy rozpuštěné a během dne často přicházejí do kontaktu s vašima rukama, studená voda problém s přílišným maštěním úplně nevyřeší. Obvykle se pak stav vašich vlastních vlasů odrazí i na vašich clip in vlasech. Proto je důležité dbát na několik faktorů, které tento proces způsobují.

NEHRAJTE SI S VLASY - VYDRŽÍ DÉLE

Dámy mají někdy s tímto problém a často se i podvědomě hrají se svými vlasy. To však pro jejich udržování není zcela prospěšné.

Když si uvědomíte, s čím vším přicházejí vaše ruce do kontaktu během dne, tak představa zachycených mikročástic jídla, nebo bakterii z veřejné dopravy vás možná donutí dávat si na to větší pozor. Protože pokud si často přehrabáváte vlasy, vše z vašich rukou se do nich dostává, a i tam zůstává.

Mnoho žen si mnohdy ani neuvědomuje, jak často si vlasy ve skutečnosti chytá a prohrabává. Když si děláte make-up nebo připravujete jídlo, dbejte na to, abyste měli vlasy vypnuto v ohonu a po skončení si důkladně umyjte ruce.

Pokud omezíte chytání a manipulování s vlasy, vaše vlastní a také clip in vlasy zůstanou zdravé a krásné podstatně déle.


Na naší webové stránce používáme různé soubory cookies za účelem zajištění její lehčího používání a vyhodnocování. Více o používaných souborech cookies a možnostech jejich deaktivace se dozvíte v obchodních podmínkách