Blog

Prodloužení vlasů? Nezapomeňte na tyto postřehy, než si vyberete

11. prosinec 2015

U nás je to novým trendem, kterému podlehla už nejedna Češka i Slovenka. Budete mezi nimi i vy? Zde jsou užitečné rady od vlasových expertů, aby vaše nová „frizura“ nedopadla jako "faux-pas".

NEPODLEHNĚTE PRVNÍ MOŽNOSTI, KTERÁ PŘIJDE POD RUKU

Ne každá má husté vlasy od přírody, avšak výběrem vhodné metody a vlasového materiálu to může být už dnes jinak. Není nic horšího než vidět na ulici ženu, na níž i z padesáti metrů vidět, že vlasy nejsou její. Nezkušené salony a kadeřnice vám jednoduše napojí vlasy a bez finální úpravy vás pošlou domů. Namísto okouzlujícího výsledku tak pak vzniká výsledek opačný - přímo odstrašující.

Na některých věcech se zkrátka nevyplatí šetřit, v případě prodlužování vlasů to platí obzvlášť. Často se totiž stává, že ženy si po prodloužení na vlasy nedají sáhnout. Chtějí je mít co nejdelší. Tím si však škodí, protože cílem napojování je hustá, ale přirozeně působící "hříva".

BIZARNÍ PRVENSTVÍ

Češky a Slovenky mají v prodlužování vlasů také i jedno, ne příliš lichotivé prvenství. V ostatních zemích Evropy je zvykem po přibližně čtyřech měsících posouvat spoje, a tím i měnit vlasy. Staré, nadpojené vlasy putují do koše. U nás si ženy obvykle dávají posouvat spoje se starými vlasy. Po celodenním utrpení, když se na prodloužených vlasech vytvoří nové spoje, odcházejí spokojené domů.

KDY RADĚJI NE?

Pokud chcete, aby prodloužení dopadlo úspěšně a s požadovaným efektem, třeba se objektivně podívat i na podmínky, které byste měli splňovat. Prodloužit vlasy by si měl pouze člověk, který netrpí vlasovými nebo kožními poruchami, nepodstoupil chemoterapii nebo neužívá příliš silné léky.

ŽIVÝ VERSUS SYNTETICKÝ

Syntetický vlas je vyroben ze silonu a laik vizuální rozdíl nepostřehne. Pokud již však přijde na řadu tepelná úprava, velmi snadno odhalí skutečný původ prodloužených vlasů - prostě se spálí. Specialitou mezi prodlouženými vlasy jsou "panenské vlasy", protože jsou nejzdravější a dlouho vydrží.

Jaký závěr z toho plyne? Třeba vědět, jak rozeznat kvalitní produkt a zároveň se nenechat nalákat na nabídky, kterými si nebudete jistá - v případě prodlužování vlasů se jedná o skutečně značný zásah do vizáže, který by neměl být podceňován.


Na naší webové stránce používáme různé soubory cookies za účelem zajištění její lehčího používání a vyhodnocování. Více o používaných souborech cookies a možnostech jejich deaktivace se dozvíte v obchodních podmínkách